2010. szeptember 10, péntek 18:47, Nikolett és Hunor napja van.
hirdetés »
Formula 1 topik
Minden, amit eddig tudni akartál, de nem merted megkérdezni
Házigazda: Sysfox
nick×   email×   website×   kód× <- négyszázharminckilenc
vastag szöveg dőlt szöveg aláhúzott szöveg
balra rendezés középre rendezés jobbra rendezés
áthúzott szöveg forráskód beszúrása idézet beszúrása
offtopic szöveg képfeltöltés megnyitott makrók bezárása

'10.08.31 20:41 (@820) | #1542
Üzenetek: 16069, Aktivitás: 24 perccel ezelőtt
Runner
gút blogger (Y)Ya drom történetének leghosszabb blogjáérthogy legyen már háromsamurai spirit
Nem, csak ez így nem teljesen valós. Persze, aki nem ismeri annyira, az el is hiszi.
If you can dream it, you can do it. - Walt Disney
'10.08.31 20:35 (@816) | #1541
Üzenetek: 2572, Aktivitás: 1 órával ezelőtt
Betegallat
FM-buzi
még meglepődsz az ilyeneken? :)
Mert ez a reklám helye: http://miertneirjam.blog.hu
'10.08.31 20:22 (@807) | #1540
Runner
gút blogger (Y)Ya drom történetének leghosszabb blogjáérthogy legyen már háromsamurai spirit
"Legutóbb, a szintén igen gyors Spában Lewis Hamilton egy kis megingástól eltekintve elég simán győzött, az F-csatornával Monzában még nagyobb lehet az előnye neki és csapattársának, Jenson Buttonnak."

Korrekt újságírás. Lehet be sem vetik a csapatok az F-csatornát, mivel a kis leszorítóerőt igénylő Monzában nincs sok értelme a leárnyékolt hátsó szárnynak. Ezért minden F-csatornát használó csapat csak a pénteki gyakorlás után dönt, hogy beveti-e vagy sem. Itt pedig szinte kész tényként említik.
'10.08.29 16:06 (@629) | #1539
Üzenetek: 11275, Aktivitás: 11 órával ezelőtt
agyas
Hősies kitartásáértDroMIX tippverseny győztesemert jóó:)I love CARS
Nagyon hiányzik a Ferraritól egy olyan ember aki tud logikusan gondolkodni. Sokkal jobbak lehetnének. Kubicának pedig gratula!
-Olyan nincs hogy nincs!-Akkó' van
'10.08.28 22:16 (@886) | #1538
Üzenetek: 1088, Aktivitás: tegnap
Gyulám biztos álmos volt.

Én azt is bírom, amikor nem olvassák el a szürke sávban a pályabírók közleményét, és taglalgatják, hogy xy milyen büntetést kaphat a versenyen, közben pedig ki volt írva, hogy "after the race" megvitatják.
Heil Sogron!
'10.08.28 15:18 (@596) | #1537
Runner
GYULA!!!!! Már megint! Figyelj már oda, a szentségit!

"Petrov autója kicsúszott, és a kavicságyban maradt, biztosan lefulladt, ezért nem tudott az orosz kijönni belőle."

Erre látszik a visszajátszáson, hogy pörög a kerék a Renault-n, de elásta magát. Lefulladt mi? Biztos valamelyik pályabíró pörgette meg a kereket.

Meg volt itt Kovalainen a Virginben... stb-stb...

Gyula, a vaksi formádat!
'10.08.17 21:03 (@835) | #1536
Látják benne a profitot azért jöttek. Szerintem őket nem érdekli hanyadik helyen vannak.
Heil Sogron!
'10.08.17 06:07 (@213) | #1535
Runner
Nem is arra gondoltam, hogy a technológiát adják át, hanem tanácsokat, beállításokat, pálya információkat. Az autófejlesztés a csapat dolga.

És miért lenne utópisztikus? Még mindig jobb lenne, mint a szenvedés az utolsó két helyen 7 másodperccel lemaradva, fejlődés nélkül.

Az a baj, hogy minden újonc csapat azt képzeli, hogy kapásból felvehetik a versenyt az élmenőkkel, holott azt elfelejtik, hogy ők már évtized óta itt vannak, vagy komoly szakmai munka, komoly munkatársakkal állnak mögöttük. Se szeri, se száma az olyan csapatoknak, akik nagy "fityiri-fittyel" érkeztek, majd rövidesen fület-farkat behúzva távoztak az utolsó két évtizedben (többek között Simtek, Pacific, Forti, Prost, Lola, Super Aguri). A következő a Hispania lesz vajon?

A Forma1-hez hosszútávú elkötelezettség és sok pénz szükséges.
Módosította: Sysfox ('10.08.17 - 06:07)
Válasz Nuke üzenetére (#1534)
'10.08.16 22:14 (@885) | #1534
Ez túl utópisztikus, hogy mentorcsapat meg minden.

Szerintem a drága pénzért kifejlesztett technológiákat nem fogják bociszemekért odaadni.
Heil Sogron!
'10.08.16 16:38 (@651) | #1533
Runner
A Lotust azért megvédeném, mert ők sokat fejlődtek magukhoz képest. De a nagy dérrel-dúrral beharangozott CFD-s tervezésű Virgin autó maga a katasztrófa, a Hispania pedig egyértelműen B, de inkább C-ligás.

Én inkább az "egy év, egy új csapat" tendenciát követtem volna, technikai segítségnyújtással az erősebb csapatoktól. Esetleg valami mentor csapat/tanácsadó/tesztpilóta segítségével.

Ez a "ide nekem az oroszlánt is" módszer látjuk, hova vezetett. Miért nem sikeres GP2-es csapatok jönnek?
Módosította: Sysfox ('10.08.16 - 16:39)
Válasz Fabio Capello üzenetére (#1532)
'10.08.16 11:38 (@443) | #1532
Üzenetek: 4913, Aktivitás: 11 perccel ezelőtt
England
Lord of FM06 :)Monopolis bácsi :)
hékás, én leszek az első számú pilóta! :D

Amúgy vicc ez az egész, én szívem szerint a Lotust és a Virgint is kizárnám, mert amit leműveltek idén, az agybaj, feltartják a gyors versenyzőket, többször balesetet okoztak vagy balesetveszélyes helyzetet teremtettek. Egyszerűen ilyen lassú autóknak nincs helye az F1-ben-...
'10.08.15 19:00 (@750) | #1531
Betegallat
FM-buzi
kispolskira nagy matrica? rá sem fér
'10.08.15 18:26 (@727) | #1530
Runner
Az íróasztalt viszem, a gp3editorban megtervezem az autót (idén a Virgin is így tervezett). Somától kölcsönkérjük a kispolskit, rakunk rá egy nagy matricát, és szárnyakat, aztán hadd szóljon! A versenyzőnek pedig leszerződtetjük Nigel Mansellt.
'10.08.15 18:24 (@725) | #1529
Runner
2010. márciusi cikk:

Az FIA-nak jó oka lehetett rá, hogy ne adja meg soron kívül az indulási jogot az agresszívan nyomuló Stefan GP-nek. A hétvégén egymás után láttak napvilágra olyan információk, amelyekből úgy tűnik, Zoran Stefanovic high-tech ipari nagyvállalatnak beállított cége, az AMCO valójában nem más, mint egy parányi szoftverkereskedő Belgrádban. Az első árulkodó hír még a múlt héten jelent meg, amikor a Speedweek című svájci lap világgá kürtölte, hogy a Stefan GP még nem fizette ki a Toyota Motorsport GmbH-t a versenyautók összeszereléséért.

Ezután az Express című kölni lap utánajárt az AMCO azon állításának, hogy robotrepülőgépeket fejlesztett a Bundeswehr számára. A védelmi beszerzés szövetségi hivatalának, a BWB-nek a szóvivője erre egyértelművé tette, hogy a német haderő által használt eszközökben nincs az AMCO-tól származó technológia. Az AMCO ezután közleményében cáfolta, hogy valaha is azt állította, hogy részt vett a robotrepülőgépek kifejlesztésében, csupán egy mérnökük dolgozott korábban egy olyan cégnek, amely beszállítója volt a projektnek. A közlemény ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a cég alkatrészeket gyártott az Európai Űrügynökség Ariane 5 hordozórakétájához, amire viszont "nagyon büszkék". Az Arianespace programirodánál azonban a beszállítói lista gondos átvizsgálása után sem tudtak "semmilyen kapcsolatot" felfedezni a projekt és az AMCO között.

Hogy akkor mégis mit csinál Zoran Stefanovic vállalata, az jó kérdés. Gyatra angolsággal megírt, rossz minőségű fotókkal illusztrált és elavult honlapján három partnercég található, amelyek ipari szoftvereket gyártanak, és saját weboldalukon szerbiai viszonteladóként tüntetik fel az AMCO-t. A Pitpass a szerbiai cégjegyzékben árulkodó adatokat talált a cég méretéről. Kiderült, hogy a vállalatot 2008 márciusában jegyezték be, jegyzett tőkéje 500 euró, és összesen 1, azaz egy alkalmazottja van. Első üzleti évében az AMCO 310 ezer dínár, vagyis 828 ezer forintnyi bevételre tett szert, és eszközállománya is ugyanennyi. Az érdekes kérdés ezek után az, hogy a Stefan GP beadja-e pályázatát a 2011-es szezonra.
'10.08.15 18:22 (@724) | #1528
Üzenetek: 23042, Aktivitás: 1 perccel ezelőtt
Lord FM
Fantommert szopat az FMOrkdaráló ÁrnyharcosSector fanatic
Akkor dolgozd a stratégiát McFoxy GP Team
Éjjel csatáról álmodtam, perceket-órákat számoltam, reggel Turulnak áldoztam, délben sereggel támadtam!
'10.08.15 18:21 (@723) | #1527
Runner
Nincs pénze.

A Stefan GP mögött álló AMCO egy irodából és íróasztalból álló parányi cég Szerbiában, nincs pénzük. Ráadásul kiderült, hogy amit állítottak, az mind hazugság. Hogy Németországból rendel tőlük a német állam, stb-stb.

Úgy volt, hogy megveszik a Toyota kasztnikat, aztán kiderült, hogy nincs is pénzük. Ekkora erővel mi is nevezhetnénk, legalább az újságok címlapján lennék egy ideig.
'10.08.15 18:09 (@714) | #1526
Üzenetek: 23042, Aktivitás: 1 perccel ezelőtt
Lord FM
Fantommert szopat az FMOrkdaráló ÁrnyharcosSector fanatic
Mert pénze az van.
Éjjel csatáról álmodtam, perceket-órákat számoltam, reggel Turulnak áldoztam, délben sereggel támadtam!
'10.08.15 18:00 (@708) | #1525
Runner
Ebben egyetértünk, de most nem ez volt az általam leírt gondolat lényege. A Stefan GP nem csapat, csak egy nagy kamu. Se autó, se személyzet, se semmi. Miért veszik komolyan őket? Ez nem tiszta.
'10.08.15 12:48 (@492) | #1524
Betegallat
FM-buzi
de, képben vagyok :)

általánosságban írtam, hogy fölösleges az ilyen új csapatokat bevenni a formaegybe, amíg nem ütnek meg egy bizonyos szintet.
'10.08.15 11:14 (@426) | #1523
Runner
Te nem vagy képben ezzel a Stefan GP-vel kapcsolatban, látom.
'10.08.15 11:09 (@423) | #1522
Betegallat
FM-buzi
nem is tudom, melyik a jobb. csúnyán bebukni és a szezon első futama előtt bejelenteni, hogy nincs kész a gép, ezzel 1) megkímélve a mezőnyt egy gondtól, 2)nevetségessé válni a F1 nézők szemében, avagy elindulni a futamon, ezzel 1)plusz munkát biztosítani a mezőnynek, 2)nevetségessé válni a F1 nézők szemében egy gyalázatos "teljesítmény" után...
'10.08.15 11:03 (@419) | #1521
Runner
De ahhoz el is kellene indulni a futamon.
'10.08.15 10:55 (@413) | #1520
Betegallat
FM-buzi
jólvan, kell még két autó, akik bonyodalmat okozhatnak. Isteni meglátás. -.-
'10.08.15 10:30 (@396) | #1519
Runner
Az FIA minden bizonnyal még a nyár végéig dönt róla, hogy a három pályázó csapat - Villeneuve/Durango, Epsilon Euskadi, Stefan GP - közül melyik kap zöld jelzést a jövő évi F-1-es induláshoz.

Nem igazán értem, hogy a Kamu GP (Stefan) mit keres ebben a listában! Hiszen tavaly bebizonyosodott, hogy egy nagy lufi az egész. Az autóversenyzés csúcsa a Forma1, nem?
'10.08.07 17:25 (@684) | #1518
Az utolsó két futamot nem tudtam nézni, és micsoda szaftos dolgokról maradok le :(
Heil Sogron!
'10.08.02 16:32 (@647) | #1517
Runner
Tudom, hogy miért büntették meg Vettelt. Ez nem is volt kérdéses, de sokan azért is büntetést kiáltottak, hogy úgy ment be a boxutcába, ahogy.

Én viszont utálom Webbert, mert alattomos versenyző, és amikor jobb nála a csapat másik versenyzője, akkor előszeretettel fikázza nyilvánosság előtt (lásd. Heidfeld).
'10.08.02 16:12 (@633) | #1516
Üzenetek: 19343, Aktivitás: 2 órával ezelőtt
drom developerfőnök
Ezen a videón egyszerre látszik a cipész és bari előzős manővere. Barichello szemszögéből durva, kb. 1 mp, én szinte fel se fogtam mialatt az egész lezajlott

A nők olyanok, mint a parkoló...a normálisak mind foglaltak, a többi meg rokkant vagy fizetős...
'10.08.02 09:46 (@365) | #1515
agyas
vettelt a biztonsági autó mögötti lemaradásáért büntették meg. Egyébként webber szvsz megérdemelten vezeti a bajnokságot. Azokután, hogy a kocsijáról levették a jobb szárnyat, mert vettel összetörte, és azzal is megmutatta, hogy jobb, nincs miről beszélni. Én kedvelem webbert, már a minardinál is szimpi volt.
'10.08.01 23:16 (@927) | #1514
Üzenetek: 19343, Aktivitás: 2 órával ezelőtt
drom developerfőnök
sumák erre azt mondta, hogy látta a tükörben hogy gyorsabb nála, ezért lehúzódott oldalra, hogy kívülről (a másik oldalról) előzzön. az az ő baja, hogy a másik oldalról próbálta meg
A nők olyanok, mint a parkoló...a normálisak mind foglaltak, a többi meg rokkant vagy fizetős...
'10.08.01 22:11 (@882) | #1513
Üzenetek: 2933, Aktivitás: 4 nappal ezelőtt
ó hát oda még befér egy kínai család, felmenőkkel együtt
Manchester United a szerelem, a többi csak kaland. :$
'10.08.01 21:57 (@873) | #1512
Runner
'10.08.01 16:23 (@641) | #1511
Runner
6. Vettel tavaly az autója miatt bukta el a VB-címet, idén saját maga miatt fogja. Ez már nem is tudom, hogy hányadik taktikai hiba, ami könnyedén kiküszöbölhető lett volna, és emiatt ez az idióta ausztrál vezeti a VB-t.

Ha ez az ellenszenves "fegyenc" nyeri a VB-t, akkor többet nem nézek Forma1-et.

7. Schumacher nem kérdezett! De majdnem felkente a falra Barrichellot.
'10.08.01 16:06 (@629) | #1510
Runner
Véleményeim a futamról:

1. Attól, hogy Gyula csak a boxutca-áthajtásos büntetést ismeri, még létezik másfajta is. De ha nem ismerné a stop&go büntetést, akkor is lehetne szeme, mert ki volt írva. De még ha olvasni sem tud, akkor is észre kellett volna venni, hogy Kubica megállt a boxban, nem pedig csak áthajtott.

2. Milyen idióta díjak voltak ezek? Mintha az ecseri bolhapiacról szerezték volna őket. Oké, hogy a főszponzort ábrázolta, de akkor is... Gusztustalan.

3. A Magyar Nagydíjon miért ez az Angelo nevű, olasznak tűnő úriember (akiről fogalmam sincs, hogy kicsoda bevallom) adja át a díjat? Ő is az Eni-nek valakije?

4. Kubica vs. Sutil nem volt semmi, és az elszabaduló kerék sem. Mindkettő elég veszélyes volt.

5. Vettel befordulása pedig - ha nem is a legszerencsésebb - szerintem szabályos, csomó versenyző átlépi ott a fehér vonalat, eddig nem büntettek meg senki emiatt. Vettel kicsit neccesebben fordult be.
'10.08.01 14:42 (@571) | #1509
Betegallat
FM-buzi
tudom, tegnap olvastam az időmérő eredményét, most benyomtam a streamet :D
'10.08.01 14:42 (@570) | #1508
England
Hungaroring :DD
'10.08.01 14:35 (@566) | #1507
Betegallat
FM-buzi
ja, f1 van? :D:D
mostanában ennyire érdekel, el is felejtem, hogy futam van.
'10.08.01 14:29 (@561) | #1506
England
lolmár gyerekek, mi volt itt a boxban? :D:D::D
'10.07.25 18:17 (@720) | #1505
Betegallat
FM-buzi
A Német Nagydíj versenybírái 100 000 dolláros büntetést szabtak ki a Ferrarira amiatt, hogy az olasz istálló gyakorlatilag Fernando Alonsónak adta Felipe Massa győzelmét.

szá-nal-mas.
'10.07.25 15:52 (@619) | #1504
England
Massa előbb fog vb-t nyerni a torro rossoval vagy a lotussal mint a ferkával, ez már tutifix...

Alonso meg egy vicc, ilyet nyilatkozni... Bár gondolom senki nem lesz elég tökös ahhoz hogy azt mondja, "ezt az utasítást kaptam"...
'10.07.25 15:50 (@618) | #1503
Betegallat
FM-buzi
alonso: nem tudom mi történt, láttam, hogy felipe kicsit lassú :D:D:D
massa meg nagy arc, inkább nem kommentálta. mondjuk lassan szétrobban a srác.
'10.07.25 15:47 (@616) | #1502
agyas
na inkább ez a nyilatkozat az ami gerinctelen...
'10.07.25 15:40 (@611) | #1501
Betegallat
FM-buzi
de érted, ezt mondom. van egy szabálykönyv, amit telibeszarnak az egész cirkuszban, kezdve a csapatoktól a vezetőségen át ecclestone bácsiig mindenki.
ott volt hamilton is, nem egy vitatott eset, és mégis eltussolták...
fejétől bűzlik a hal.

személy szerint úgy vágnám ki a versenyből fekete zászlóval az ilyen esetek résztvevőit, mint azt a bizonyos macskát, függetlenül attól, hogy liuzzi, schumi, hamilton vagy alonso a ludas.
'10.07.25 15:34 (@607) | #1500
England
najó, de ez a szabálykönyvek szerint kizárás és diszkvalifikálás a futamból... és nem lesz semmi, mert ők a ferrari...
'10.07.25 15:26 (@601) | #1499
Betegallat
FM-buzi
az a baj, hogy nem csak a ferrari a gerinctelen.
én ott látom a problémát, hogy egy-egy kétes (vagy éppen nyilvánvaló) eset után nem merik megbüntetni az adott csapatot/pilótát. ilyen 10k eurós büntetés az semmi, farzsebből kipattintják.
és ha nem büntetik meg xy-t, akkor tz is bepróbálja a sumákságot, hátha...
'10.07.25 15:20 (@597) | #1498
England
Ekkora egy gerinctelen tetves bagázst mint a ferrari...
'10.07.11 08:52 (@328) | #1497
Runner
'10.07.09 09:20 (@347) | #1496
Runner
Hoppá!

Senna helyett Yamamoto indul a Brit Nagydíjon

A Hispania főnöke, Colin Kolles a BBC-nek csütörtökön este megerősítette, hogy a csapat Bruno Senna helyett a japán Sakon Yamamotót indítja el a Brit Nagydíjon. Részleteket csak péntek délelőttre ígért, de hangsúlyozta, hogy a japán megbízatása egyelőre csak egyetlen versenyre szól. "A hétvégén fogjuk eldönteni, hogy a szezon fennmaradó részében ki vezeti majd a Hispaniát" - tette hozzá. A 27 éves Yamamoto eddig 14 nagydíjon állt rajthoz, 2006-ban a Super Agurinál, majd 2007-ben a Spykernél. A legjobb eredménye a Sanghajban elért 12. helyezése volt.
'10.07.02 20:59 (@833) | #1495
Runner
Én? Kizárt. :)

Van néha, nincs gond.
'10.07.01 16:08 (@630) | #1494
Betegallat
FM-buzi
ilyent ni :D

amúgy tényleg félreérthető volt az a mondat :)
Módosította: Huni ('10.07.01 - 16:09)
Válasz cSuwwi üzenetére (#1492)
hirdetés »