A Magyar Televízió a hazai csatornák közül elsőként átállt a hagyományos 4:3 képformátumú műsorgyártásról és sugárzásról a szélesvásznú, 16:9-es formátumra.
Azt mondta a szomszédom, hogy azért rogyadozik a digi netje mostanában, mert a tvnetwork kiszállt az internet businessből és a digi "meg" illetve átvette az előfizetőket így megugrott az előfizetők száma
Az M1-meg a 4:3-as tévén tojás fejjel jön mintha olyan jelet adnának ami szerint 16:9-es a jel, de valójában 4.3 jön még. nem tudom, hogy ez digis hiba vagy mtv-s mondjuk nem sokat megy nálunk az emegy de akkor is...
Várható volt, hogy ezt csinálja majd a digi, olcsó beszerelés, ilyenolyan akció és amikor megvan a létszám jönnek a valódi dolgok. Felénk ilyen a tarrkft......ezért van t-homeom, az ügyintézés fos, de a minőség és a hibajavítás príma.
"Fordul a gép, Folyik el az élet." - Thy Catafalque
Az hagyján, hogy a meglévő kedvelt csatornákat elveszik, de hogy a megmaradókat is összekeverik, hogy ne a megszokott helyen jöjjenek , RÁADÁSUL szarabb minőségban adják az már végképp a kapjátokbe kategória.
HATÁROZOTT VAGYOK, ... v a g y m é é g s e e e m ???
bocs, örülök ha saját időpontjaimat fejben tartom :D most jön egy pár fellépés meg versenyek (a héten is írtam egy fizika meg egy matek versenyt) btw 2010. március 6. westend, fellép a Szöged Big Band vhol vmikor :D aki gondolja jöjjön, én ott leszek mint fellépő :)
Köszi kérdésedet, látszik nem vagy érdekelt, mert nem tudod az időpontokat :D.
Mai nap volt a jelentkezési végső határidő, szóbelik jövő hét közepén kezdődnek és utána levő hét végén érnek véget (legalábbis ahova mi jelentkeztünk) De ha ilyen nagy az érdeklődés, majd riportolok
Szörnyű tragédia árnyékolja be a XXi. téli olimpiai játékok rajtját Vancouverben, a megnyitó előtt néhány órával elhunyt a nem sokkal korábban balesetet szenvedő grúz szánkós, Nodar Kumaritasvili. A 21 éves kaukázusi szánkós elveszítette uralmát a 145 kilométer/óra sebességgel sikló sporteszköze felett, majd az egyik kanyarban lerepült róla, kiesett a jégteknőből, és a fém tartószerkezetnek ütközött.
A szemtanúk szerint eszméletlen sportolót az orvosok szívmasszázs segítségével újraélesztették, és végül a nyolc perc múlva megérkező mentőhelikopter szállította el.
Kumaritasvilit életveszélyes állapotban szállították kórházba, de a kanadai orvosok már nem tudtak segíteni rajta.
Hihetetlen karrier előtt állt, a grúz csapat egyik legjobbja volt, lehet, hogy a grúzok vissza is lépnek.
nálunk ez úgy zajlott amikor én felvételiztem ide, én német tagozatra jöttem, előzetesen úgy volt h szóbeli német felvételi + elbeszélgetés ez már magyarul hát nálam bepróbálkoztak az elbeszélgetésnél is németül és az is ment az említett nyelven, meg is voltak lepődve, azzal zárták a felvételit h szeretettel várnak vissza legközelebb mint már az iskola tanulója, tehát nagyon nem kételkedtem abban h felvesznek :) maga a német felvételin volt egy ilyen kakukktojásos meg ilyesmi feladat, képleírás, szituáció (persze azért még nem nyelvvizsgás szinten), de a legnehezebb sztem az volt h adtak egy német szöveget, azzal körülírtak egy német szót amit egyszer említettek a szövegben és meg kellett mondani mi az a szó magyarul :) a humánosok felvételije (koliba 3 humánossal vagyok egy szobába) úgy zajlott h bementek, töriből húztak egy időszakot (pl: Árpád-kor), magyarból vmi író/költőről kellett beszélni szintén húzással, illetve ha jól tudom kellett pár mondatot elemezni és ennyi + elbeszélgetés reálosztály felvételije egy matek feladat + egy szabadon választott reál feladat megoldása + elbeszélgetés általános tagozat matek + magyar felvételi + elbeszélgetés angol tagozat ugyanaz mint németen csak angolból remélem segítettem :)
miért is? mert ezt szajkózták a történelem órákon, ezt nyomatják mindenhol? vannak országok ahol a holokauszt tagadás bűncselekmény, nálunk semmilyen tiltás nincs erre, mondanom se kell próbálkoztak vele, de még nincs eredménye. (szerencsére)
vannak olyan érdekes adalékok, hogy pl. a ciánt több évtized után is ki lehet mutatni a tárgyakből/szövetekből, és auswitz-ban annyi ciánt nem tudtak kimutatni, amivel egy szöcskét megölnének. vagy ott egy '45-ös vicc, amikor (nem tudom pontosan ki, de vmi fejes) mondta a határon, hogy ezek többen jöttek vissza, mint amennyit elvittek.
amúgy ahogy látom többeknél nem idegen téma a politika/történelem, ha nyit valaki egy politika topikot akkor ott is lehet folytatni az ilyen jellegű témákat, de nem szeretnék minden topikban politikával találkozni. htx
Ma volt a hírekben, hogy Iránnak kezd tele lenni a töke izraellel, a szent állammal, a folyamatos ember írtás és fegyverkezés miatt és egyik cimbiországával komolyan fontolóra vettek egy attakkot.
"Fordul a gép, Folyik el az élet." - Thy Catafalque
Amúgy hatvan évvel később ilyesmiért perelni baromság. Ez most kb olyan, mintha beperelnék Angela Merchelt, mert a hatvan évvel ezelőtti elődje (aka Hitler) elrendelte a zsidók deportálását...
A múltkor olvastam erről, több szakértő erősen megkérdőjelezi az egész holokausztot, mert nincsenek meggyőző bizonyítékok. Akkor Magyarország minek is fizet kárpótlást?
És amúgy is, minek fizetünk kárpótlást Izraelnek? Azért mert 65 évvel ezelőtt történt valami? Ekkora erővel nekünk fizethetnének a tatárok (Mongólia mint jogutód), a törökök, az osztrákok... Nem?
Sőt, állítólag bizonyítékok vannak, hogy az egész holokauszt egy felfújt lufi, erősen túlzó számadatokkal, mert töredéke volt a halálos áldozatok száma.
"Lehetsz mérges, hogy a rózsák közt tüskék vannak,de lehetsz boldog, hogy a tüskék közt rózsák vannak."
Mint ismeretes, a holokauszt állítólagos magyar áldozatainak hozzátartozói egy chicagói bíróságon beperelték a MÁV-ot, amiért a társaság a II. világháború alatt szerelvényeket biztosított a zsidók deportálásához. Meg nem erősített információink szerint a MÁV-nál fontolgatják utólagos felelősségre vonásukat bliccelésért. -Barikád-
Amúgy ez egy vicc, akkor az összes fegyvergyárat, téglagyárat lehetne perelni. Röhejes az egész, a szokásos Bl*kk színvonal.
Gondolom ha a máv azt mondta volna, hogy NEM vállalja: akkor nem lett volna deportálás sem, mert akkor a názik azt mondják, jaj bocsi akkor vissza az egész. A gáz gyártókat remélem már beperelték...
eh, értem én hogy azoknak az embereknek nem így kellett volna meghalni, és csúnya dolog volt, de ezt azért nem csipázom
Alapból, állami céget csak az államon keresztül lehet perelni, másrészt pedig az állam mint tulajdonos utasította anno a MÁVot, ergó az államot kéne perelni, nem őket...
A legundorítóbb egy GT-be bekopizott, átfordított majd kimásolt szöveget rakni leírás címén valahova...