a hekk a kedvencem, ha itthon hal van én mindig azt eszem. :D teljesen szálkamentes, ki lehet rántani sokféleképpen: sörtészta, panír, paprikás liszt. mindenhogy finom. :)
Cserkeszőlőn ettem életemben először hekket. Tisztában voltam vele kiféle miféle hal ez, gondoltam most vagy soha. Sütve nagyon finom és kis csontozás után lehet tömni befelé, zsírtartalma 0%. Érdemes venni tehát, ha van boltban például és otthon kisütni, nem lehet elbaszni....
Amúgy 320 ft volt 10 dkg, én 20 dekásat kaptam 740 ft. Kaptam hozzá 1 szelet kenyeret 50 ft és 3 szelet csemege ubit 300ft hogy basszaszájba a magyar kormány!
Na fejezzétek be a hisztit most már! :D ----------------------------------------------------
Vacsira csináltunk házi melegszecsót. Mi csináltuk a krémet is rá. Májkrém konzerv, különleges vagdalthús konzerv, sonka, tejföl, ketchup jól összekeverve. Ezek mint ízlés szerint. :D Paradicsomból friss szósz készítve kevés fokhagymával. Kenyérre mehet a krém, arra a szósz, és a tetejére sajt. Nagyon finom lett. Sokkal jobb volt, mint a gyári melegszecsókrémek.
Nem AKARTALAK félreérteni. Tudod, az a probléma, hogy nekem a homokozóról egy gyerekkori dolog jut eszembe, neked pedig a nemi hovatartozás. Ez gond, nem gondolod?
Nem zörög a haraszt ugye...
De szerintem fejezzük be a hovatartozásodról szóló eszmecserét, mert ez egy gasztro topik! Vagy ezt nevezik úgy, hogy gaszto-buzi???
Persze. Pár gyerek meg is kérdezte, hogy ehet-e belőle, mert fél, hogy jön a mumus, de megnyugtattam, hogy a mumus jó messze van innen. Valahol Debrecen környékén.
#303-as számú hsz-ben lévő recept alapján, csak ezúttal zsömleforma helyett ciabatta formát kaptak és raktam a tésztába pizza fűszerkeveréket. finom olaszos. :) 8 darab lett így is, csak kettő már el lett frissiben fogyasztva. :D
csináltam melegszendvicskrémet jó csípősen, csípős kecsappal és csípős őrölt pirospaprikával. megcsináltam a szendvicseket és jóízűen elfogyasztottam egy hegyes zöld erőspaprika kíséretében.
most nem érzem a szám, lezsibbadt a szájpadlásom is.
Asszony egy Lorenzo pizzát rendelt, 1300Ft: füstölt sajt,csípős kolbász, hagyma, kukorica, békön, mustáros tejföl. Én csülkös-babosat: Csülök, füstölt sajt, vörös bab, tojás, paradicsom szósz, 1450 ft.
Rohadt egyszerű, én így csinálom, ami iwiwen van kép, az is ezzel a recepttel készült:
Pizzatészta:
Alaprecept 4 személyre (50 dkg alaptésztához, azaz 1 nagy tepsihez/2 kerek, 24 cm átmérőjű pizzához)
• 40 dkg finomliszt • 1 dl tej • 1 kávéskanál cukor • egy fél élesztő (25 dkg) • 1 kávéskanál só • 1 evőkanál olaj • 1 tojás
A tejet langyosra melegítjük. Az elmorzsolt élesztőt és a cukrot egy kevés liszttel elkeverjük, és egy kis tejet öntünk hozzá. Hagyjuk, hogy megkeljen (8-10 perc). Amikor megkelt és felfutott az élesztő, összedolgozzuk a liszttel, a tojással, a sóval és az olajjal, és jól összegyúrjuk.
Utána 30 percig langyos helyen pihentetjük, hagyjuk kelni. Félujjnyi vastagra kinyújtjuk, majd olajjal kikent és liszttel megszórt tepsibe tesszük. A tésztalapot és a peremét villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, 200-220 fokon félig megsütjük. Rátesszük a tölteléket és a sajtot, majd visszatesszük a sütőbe. Ha a sajt ráolvadt, kivesszük, és már tálalhatjuk is.