A felvágottat is megpiríthatod kicsit olajban a hagymával együtt az elején, nem árt neki. Én a sajtot is belereszelem a tojásba, és szelek bele egy kocka kördobozos Medvesajtot is.
Ma disznóvágás volt nálunk, szóval nem volt hiány húsos-zsíros ételekben :) Pörkölt, káposztaléleves (korhelyleves, ha így jobban ismeritek :D), máj töménytelen mennyiségben (főleg nekem), kolbász, és hasonló finomságok. Amint elkészül a tepertő, rittyentek egy nagy adag pogácsát is a jövő hét folyamán.
Most pedig tojást eszek, majdhogynem 'szűzen'. 6 tojást összeütöttem, kevergetve megsütöttem, só, bors, paprika, házikenyér és uborka. Nem kívánom a húst :D
(Betettem a topikot kedvencek közé, már korábban is láttam itt olyan ételeket, amiket szívesen megkóstolnék, most majd ki is próbálgatom. Gondolom egyszerűbb pár ilyen "egybekaját" megcsinálni elsőre, mint egy pörköltet. :D Aztán majd szépen sorban mehet az is.)
Csináltam magamnak estére rántottát: - 2 fej lilahagyma - 5 tojás - pár szelet zala felvágott (nem itthon sonka :( ) - só, bors, piros paprika, tejföl - sajt
Apróra vágtam a hagymát, és a felvágottat. A hagymát zsírban üvegesre sütöttem, közben felvertem a tojásokat, összekevertem 3 kiskanál tejföllel, ízlés szerinti paprikával és borssal, majd megsóztam az egészet. Belekevertem a felvágottat is, majd mehetett az egész a a hagyma után. Majd szépen forgatva az egészet megsütöttem. Tálalás után sajtot reszeltem rá.
Nagyon finomra sikeredett, gondolom a házi hozzávalók nagyban feldobják. (Y)
Képet majd legközelebb. :)
Tudom, hogy nem egy hűdenagy kaja, de kezdésnek tökéletes. :D
-3 doboz bab, 2 fehér és 1 paradicsomos, apró szemű, levüket leönteni, a paradicsomoson maradhat pár korty -7 közepes hagyma -negyed, házi, füstölt oldalas -ízvarázs, fokhagyma granulátum, hagyma kocka, petrezselyem kocka
Az oldalast 1 éjszakára beáztatjuk vízbe. A hagymát karikára vágjuk, majd kevés zsíron/olajon elkezdjük pirítani. Még pirul, addig az ázott oldalasról lefejtjük a húst. Mikor a hagyma már eléggé megpuhult, mehet bele az oldalas, jól megrottyantjuk. Ekkor a fűszereket hozzá adagoljuk és jól átkeverjük. Mikor az egész már össze érett, jöhet a bab. Megvárjuk még azt is átjárja a forróság és kész is. A főzés 1 óránál nem tart tovább, laktató, viszont fogyósoknak és diétásoknak nem ajánlom:D
"Fordul a gép, Folyik el az élet." - Thy Catafalque
A 25 dkg cukrot a vajjal és a 4 tojás sárgájával kikeverjük. Egy sütőport 25 dkg lisztben elkeverjük, és a masszához tesszük. Beleszórjuk a meggyet, a reszelt citromhéjat, és végül a kemény habra felvert tojás fehérjét. Óvatosan keverjük bele, nehogy nagyon összetörjön a hab. Az alsó rácson, 175 fokon 20-25 percig sütjük.
"Lehetsz mérges, hogy a rózsák közt tüskék vannak,de lehetsz boldog, hogy a tüskék közt rózsák vannak."
Egy ideje nem eszek sokat, ami azért nálam a napi 2x étkezést jelenti, olyan 11-18 óra között. Emellett reggel 7 és hajnal 1-3 között vagyok ébren, ami jóesetbe is csak napi 6 óra alvás.
Most viszont 'sima' szalmakrumplit tömök magamba. Tesómmal ketten készítettük elő, szóval hamar ment a dolog. Sajttal és házi kolbásszal isteni. Meg amúgy is rég volt amikor utoljára ettem :D
Csináltam két tükörtojást, főztem két krumplit, amit utána lenyomtam és összekevertem a tükörtojással. Két szelet párizsit felvágtam, egy háromszög alakú Medve sajtot beleszeltem, reszeltem rá trappista sajtot, nyomtam bele majonézt, megsóztam, kis ételízesítő, kis pirosarany, összekever és kész.
Finom lett, bírom az ilyeneket.
Módosította: Sysfox ('10.02.08 - 21:40)
"Lehetsz mérges, hogy a rózsák közt tüskék vannak,de lehetsz boldog, hogy a tüskék közt rózsák vannak."
Megint csináltam egy adag pogácsát. Komolyan mondom, minél többször csinálom, annál profibb lesz a végeredmény. Most tök jól megkelt a tészta, a pogácsa is jó nagy lett, és finom.
Egy valami nem tetszik: érzem a zsír ízét és szagát, amivel kikenem a tepsit. Ezt lehet mással helyettesíteni? Vajjal, vagy mit tudom én...
Azt hiszem, furcsa lesz számotokra a kaja, amiről most irok pár sort :D A krumplit megmosva, héjában sütőbe pakoltam, megsütöttem, savanyú káposztalével fogyasztom :D
ebédre mákos gubát ettem. egyszerű és nagyszerű, én nagyon szeretem.
az egyszerűbb módját választottam az elkészítésének, felvagdostam a kifliket, mák, porcukor és leöntöttem forró tejjel. állítólag lehet sütőben is csinálni, de még sosem próbáltam.
Megint krumplis pogácsát sütök, tanulva a múltkori hibákból.
A tészta remek lett, finom, rendesen megkelt, most sül. Egyet már kivettem, és nagyon fincsi, felére reszeltem még sajtot a tetejére. Annyit szúrtam el, hogy túl közel raktam őket a tepsibe, és még ott is kicsit duzzadt, ezért néhol összeér eléggé. De annyi baj legyen.
Nemsokára kiveszem a sütőből, már kezd barnulni a teteje.
Az ilyen spagetti vagy tésztaféléket (carbonara, milanói, bolognai stb) mostanában úgy csinálom meg, hogy miután kész a cucc (pasta és szósz) - összekeverem, berakom jénaiba, vastagon terítem sajjtal és be a sütőbe félórára és szépen megpirul. nyami...